<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d35407809\x26blogName\x3d%CE%9E%CE%B1%CE%BD%CE%AC+%CF%83%CF%84%CE%B1+%CE%9E%CE%AD%CE%BD%CE%B1\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://ksanastaksena.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://ksanastaksena.blogspot.com/\x26vt\x3d-7459433259879783302', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Sunday, April 29, 2007


Το συγκρότημα "El Puchero del Hortelano" δυστυχώς δεν ακούγεται στην Ελλάδα (απ’ όσο ξέρω) και είναι κρίμα!

Τα έξι παλικάρια γνωρίστηκαν στο Πανεπιστήμιο της Γρανάδα (τιμημένα χώματα!). Έπαιζαν σε σπίτια φίλων στις κλασικές, σπιτικές, δωστεμουναπιώ φιέστας. Όσοι έχουν κάνει Ισπανία (ή Εράσμους ή καλύτερα και τα δύο σε συνδυασμό!), με καταλαβαίνουν. Που λέτε, από φίλο σε φίλο, το 1998 βρέθηκαν σε ένα διαγωνισμό που λέγεται Lagarto Rock και βγήκαν δεύτεροι. Τώρα αυτό δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό, αυτόν τον Σαύρα Ροκ δεν τονε ξέρω. Να μου έλεγες Γκράμι, να πω ναι. Αλλά αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Γιατί πήραν τα πάνω τους και άρχισαν τις περιοδείες, που πήγαν και πολύ καλά παρεμπιπτόντως. Και μέχρι στιγμής έχουν βγάλει τρεις δίσκους.

Τα παιδιά είναι της υγιεινής ζωής και της μεσογειακής διατροφής, λέει. Μάλλον, σε αντιδιαστολή με τα κλασικά συγκροτήματα του τρίπτυχου αλκοόλ-ντραγκζ-σεξ, λανσάρουν ένα ποιο υγιεινό, φάμιλι-φρέντλι γκρουπάκι. Αυτό με χαλάει λίγο, ομολογώ γιατι μου ακούγεται πολύ μαρκετίστικο, μάλλον τα παιδιά πιάσανε το ανερχόμενο ρεύμα υγιεινίλας και σπεύσανε (πρέπει να κόψω το κάπνισμα γαμώτο!). Ελπίζω να είναι ειλικρινείς, γιατί τότε πάω πάσο. Τέλος πάντων, με αρέσουν πολύ οι μουσικές τους και ελπίζω να τους πετύχω σε κανένα live. Τους «γνώρισα» στη Γρανάδα, ο Έντου μου είχε δώσει το μοναδικό δίσκο τους, το δεύτερο. Είχα μάθει απ’έξω κάθε τραγούδι, γούσταρα άγρια! Και κάπου τον έχασα/ξέχασα, στου Τίμου υποψιάζομαι αλλά δε μαμιέται τώρα.. Γιατί σήμερα τους ξαναανακάλυψα και έχω ξετρελλαθεί! Κατέβασα δωρεάν (!!!) όλους τους δίσκους τους, στη σελίδα τους. Να πάτε κι εσείς! Θα τους βρείτε στην ενότητα «δισκογραφία».

Θέλω να σας δώσω μια γεύση αλλά προβληματίζομαι. Κάθε τραγούδι τους είναι διαφορετικό και είναι όλα φανταστικά, υπέροχα, κα-τα-πλη-κτι-κά! Στίχος, μουσική, φωνές, ρυθμοί, παλαμάκια, κιθάρες, τσέλα, τρομπέτες.. Αι λάικ. Δε θέλω να αδικήσω κανένα αλλά τι να κάνω; Να τα ανεβάσω όλα; Έλεος δηλαδή.

Τσιμπάτε το λοιπόν το Quiero Saber από τον τελευταίο δίσκο. Είναι από τα πιο χαρούμενά τους, γιατί έχουν και κάτι μπαλάντες.. Α, και μια εξαιρετική διασκευή του still loving you των Scorpions.. Σταματάω εδώ, να πάτε να ακούσετε.





Έχω και ασυσχέτιστο μπόνους.

Βουαλά.

 

Αυτά είχε να καταθέσει η ξενιτεμένη στις 11:10 PM και


3 Comments:


At 08:24, Blogger itelli

"με αρέσουν πολύ οι μουσικές τους". Έεετσι... :)

Αν μπορείς, ψάξε να βρεις La Pegatina (αν δεν τους ξέρεις ήδη).

Καλημέρα.

 

At 10:48, Blogger Кроткая

γμμένη δουλειά δεν παίζουν τα γιουτούμπια!

(καλέ μόνη θα κατέβεις ελλάδα ή με το σύζυγο, αυτό εννοούσα!!!)

 

At 14:08, Blogger ξενιτεμένη

itelli, den tous ksero.. tha to psakso! de mou eipes omos an sou aresan oi puchero! :P

krotouli, tha to deis ap to spiti! oso gia to allo, einai mallon flou.. otan exo neotera tha se po!